Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Naisten mies ja aatteiden." by Panu Rajala * eBook PDF Kindle ePub Free

Naisten mies ja aatteiden.

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Naisten mies ja aatteiden.
  • Author : Panu Rajala
  • Release Date : January 15, 2011
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 10067 KB

Description

150-vuotisjuhlan pÀÀteos on vangitseva elÀmÀkerta, joka haastaa tulkitsemaan Aho elÀmÀndraamaa ja teoksia tuoreista nÀkökulmista.

Onkohan kukaan kirjailijoistamme vedonnut niin moninaisiin ja vastakkaisiinkin lukijoihin kuin Juhani Aho? HÀnestÀ ovat löytÀneet ymmÀrtÀjÀn niin aviovuoteen kylmyydessÀ valvovat naislukijat, ilotytön syliin eksyneet nuorukaiset, mustasukkaisuuden kalvamat miehet kuin maalaiskylÀn Matit ja Liisat.

Juhani Ahon elÀmÀn aikana suomen kieli kehittyi kirjallisuuden ja itsenÀisen valtion kieleksi. TÀmÀn kehitys keskiössÀÀn Panu Rajalan teos levittÀÀ nÀkymÀÀ kotimaisista yhteyksistÀ Ahon rooliin kirjallisten virtausten uteliaana maahantuojana, Ahon eurooppalaiseen vastaanottoon, Nobel-ehdokkuuteen ja ystÀvÀpiiriin.

Juhani Aho on saanut Panu Rajalasta draamantajuisen ja taiteilijan ristiriitaisiakin pyrintöjÀ ymmÀrtÀvÀn elÀmÀkerran kirjoittajan. Rajala kuvaa kiihkeÀn ja kipuilevan ylioppilaan kehityksen arvonsa tuntevaksi ammattikirjailijaksi ja kansainvÀlisiÀ yhteyksiÀ luovaksi kulttuurivaikuttajaksi, joka ei pyydellyt anteeksi kirjoitustensa saati ihmissuhteittensa aiheuttamaa hÀmmennystÀ. Rajala kirjoittaa kuin Ahon elÀmÀn keskeltÀ, milloin JÀrnefeltien salongista, Minna Canthin kodista, laajoilta polkupyörÀmatkoilta tai Pariisista maailmannÀyttelyn vilinÀstÀ.


Free Books Download "Naisten mies ja aatteiden." PDF ePub Kindle